top of page

Hvordan blir virksomheten mer lønnsom gjennom ansatte?



I den moderne arbeidsplassen, der effektivitet og produktivitet ofte står i fokus, er det en stadig økende anerkjennelse av betydningen av ansattes well-being/velvære. Å prioritere ansattes trivsel er ikke bare et tegn på en ansvarlig arbeidsgiver, men det kan også ha en direkte innvirkning på selskapets suksess og bunnlinje.


1. Økt Produktivitet

En studie publisert i "Journal of Occupational and Environmental Medicine" (2016) viste at organisasjoner med fokus på ansattes well-being opplevde en 5% økning i produktiviteten sammenlignet med de som ikke hadde implementert slike initiativer. Dette understreker at ansattes trivsel direkte korrelerer med arbeidsytelsen.


2. Redusert Turnover

Forskning fra "Harvard Business Review" (2019) indikerer at bedrifter som implementerer helhetlige programmer for ansattes well-being, opplever opptil 28% lavere turnover. Dette bekrefter at et fokus på trivsel bidrar til å beholde talent og redusere kostnadene forbundet med rekruttering og opplæring.


3. Økt Kreativitet og Innovasjon

En undersøkelse utført av "Journal of Business and Psychology" (2018) fant at ansatte som opplever høy grad av well-being, er mer tilbøyelige til å delta i kreative prosesser og bidra med innovative ideer. Dette underbygger at trivsel fremmer en kultur for nyskaping.


4. Bedre Arbeidsmiljø

Forskning fra "European Journal of Work and Organizational Psychology" (2020) påpeker at organisasjoner som legger vekt på ansattes well-being, har et mer positivt arbeidsmiljø preget av gjensidig respekt og støtte. Et slikt miljø fører til økt jobbtilfredshet og trivsel.


5. Økt Arbeidsgiverattraktivitet

En rapport fra "Gallup" (2021) konkluderte med at bedrifter som legger vekt på ansattes well-being, har 40% større sannsynlighet for å tiltrekke seg talentfulle kandidater. Dette understreker at trivsel spiller en avgjørende rolle i å gjøre organisasjonen attraktiv for potensielle ansatte.


Konklusjon

I en verden der arbeidsdagen ofte strekker seg utover åtte timer, er det essensielt at arbeidsplassen er et sted der ansatte føler seg støttet og ivaretatt. Konkrete studier bekrefter at investeringer i ansattes well-being ikke bare er et moralsk imperativ, men også en strategisk beslutning som kan ha positive ringvirkninger for selskapets suksess. Gjennom økt produktivitet, redusert turnover, stimulert kreativitet og et forbedret arbeidsmiljø, vil organisasjoner som prioriterer ansattes well-being være bedre rustet for fremtidig suksess.

bottom of page